Apple koupil doménu iCloud.net, která obsahovala sociální síť

Už nějakou dobu se spekuluje o tom, že Apple chystá novou formu sociální sítě, i když v minulosti několikrát neuspěl (Ping, Connect). Tento krok ale dává stále větší smysl, obzvláště s tím, že právě koupil doménu iCloud.net, kde se provozovala sociální síť.

Apple už používá doménu iCloud.com jako hlavní pro účet služeb uživatelů, pod který spadají e-maily, fotky, dokumenty, zálohy a další data uživatele. Kromě toho má ve vlastnictví třeba i iCloud.org a teď si přidá rovněž zmíněnou doménu iCloud.net.

Může jít pochopitelně jen o klasickou pojistku a nákup domény, aby nebyla zneužívána pro oklamání uživatelů, ale případné nasazení sociální sítě rozhodně nelze vyloučit.

Oproti minulosti má Apple k dispozici poměrně dost částí skládačky, ze které by mohl složit zajímavou sociální síť. V rámci jedné platformy by totiž mohl vytvořit sociální síť zahrnující kompletní portfolio multimediální prezentace a propojení – fotky, videa, hudby, aktivit, zpráv (iMessage) a FaceTime pro streamování v reálném čase. Technologicky už všechny tyto moduly má, byť zatím v oddělené a spíše uzavřené formě.

Na stránkách iCloud.net nyní zatím visí pouze upozornění, že je možné uživatelské účty smazat a všechna uživatelská data budou automaticky smazána prvního března.

Váš názor Další článek: Machiavelisti: lidé, kteří využívají umění manipulace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,