Intel zveřejnil finanční výsledky za třetí čtvrtletí, zlepšily se ve většině oblastí

Společnost Intel sice v poslední době uskutečnil několik vln propouštění 12 000 zaměstnanců po celém světě, což se projevilo na finančních výsledcích hlavně ve druhém čtvrtletí. V rámci třetího čtvrtletí se ale Intelu podařilo růst u většiny oblastí.

Příjem Intelu ve třetím čtvrtletí byl 15,8 miliardy dolarů, což je o slušných 9 % více, než ve stejném období minulý rok (14,5 miliardy dolarů). Stejně rostl i zisk, který byl 3,4 miliardy dolarů, zatímco v minulém roce ve třetím čtvrtletí byl „jen“ 3,1 miliardy dolarů. Intelu se podařilo zvýšit i marži, meziročně o 0,3 % na současných 63,3 %.

Nejvíce se Intelu dařilo růst v oblasti datacenter, kde je Intel dlouhodobě nejsilnější a drží si 90% podíl na trhu. Meziroční růst příjmů v datacentrech byl 10 %, desktop se ale propadl o 6 %.

Intel ale bohužel snížil odhady pro následující čtvrté čtvrtletí, což rozhodně nepotěšilo investory. Původní předpoklad 15,86 miliardy dolarů v příjmech byl změněn na 15,7 miliardy dolarů, což vyvolalo snížení ceny akcií o jednotky procent.

Diskuze (1) Další článek: Chcete si zahrát hru v rozlišení 160 × 90? Zkuste Battlefield 1 na Playstation 4

Témata článku: , , , , , , , , , , ,