Microsoft má nové kanceláře a prostory postavené na stromech, chce zlepšit pracovní podmínky pro zaměstnance

V rámci zlepšování pracovních podmínek pro zaměstnance se Microsoft rozhodl postavit i unikátní pracovní prostory na stromech, které poskytují vše potřebné.

Microsoft si systém krytých konferenčních místností i venkovních pracovních či odpočinkových částí nechal vytvořit Petem Nelsonem, který své dovednosti už prezentoval v rámci televizního pořadu „Treehouse Masters“.

Celý systém postavený na stromech se nachází přibližně ve výšce 3,7 metru, přičemž drtivá většina věcí je pochopitelně ze dřeva a přírodních materiálů. Výhodou je, že místnosti nepotřebují žádnou klimatizaci a je v nich příjemné ticho.

Zaměstnanci mají ale vše potřebné pro práci – po celém komplexu je k dispozici Wi-Fi (díky konstrukci je minimální rušení) a také jsou všude rozmístěné skryté zásuvky.

Podle zástupce Microsoftu zaměstnanci preferují možnost pracovat venku a prostory postavené ve stromech jsou tak zajímavou volbou, jak jejich přání uspokojit. V mnoha oblastech je tak zbytečné snažit se dostat přírodu do kanceláří, ale místo toho postavit pracovní prostory v přírodě.

Microsoft už má k dispozici dva pracovní venkovní systémy ve stromech a třetí dokončí během tohoto roku. Nachází se v oblasti Pacific Northwest a dle vyjádření odborníka jsou dostatečné flexibilní s tím, jak budou stromy dále růst. Jejich životnost je sice omezená, odhad je ale minimálně 20 let.

Diskuze (7) Další článek: Na losangeleské silnice vyjedou náklaďáky poháněné vodíkem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,