Snapchat se prý chystá na veřejnou burzu se startovní hodnotou 25 miliard dolarů

Snapchatu se dařilo poměrně dlouho držet společnost pouze v rámci vybraných investorů, což znamenalo i minimální informace o finančních výsledcích, které jsou k dispozici veřejnosti. Snapchat se ale dle informací deníku WSJ chystá na veřejnou burzu už začátkem příštího roku.

Dle poslední soukromé investice má Snapchat hodnotu kolem 20 miliard dolarů a daří se mu velmi rychle zvyšovat příjmy díky zapracování reklamního systému. Neustále se také snaží inovovat produkt a dokonce chystá na trh vlastní hardware v podobě brýlí Spectacles pro nahrávání krátkých okamžiků z vlastního pohledu uživatele.

Podle očekávání by se příjmy Snapchatu (nový název společnost je pouze Snap) měly příští rok přehoupnout přes miliardu dolarů, přičemž neoficiální ocenění hodnoty firmy při vstupu na veřejnou burzu by mělo být minimálně 25 miliard dolarů. Snapchat se může pochlubit především zasaženou cílovou skupinou mladších uživatelů, kteří už starší sociální systémy a platformy nepoužívají, nebo dokonce ani neznají. To by mohl být trochu problém třeba i pro velikána v podobě Facebooku, který se již dříve pokoušel Snapchat koupit.

Diskuze (6) Další článek: Thermaltake ukázal bizarní chladič, jehož ventilátor je zároveň pasivem

Témata článku: , , , , , , , , ,