Tesla prodala 5 % společnosti čínskému technologickému gigantovi Tencent

Společnost Tesla (dříve Tesla Motors) čeká tento rok odstartování prodeje nejlevnějšího elektromobilu Model 3, který doplní současnou nabídkou dražších Model S a X. I když má Tesla obrovské množství předobjednávek, je nutné vše stihnout jak v oblasti samotné výroby elektromobilu, tak i baterií, které se vyrábí v Gigafactory 1. Velké investice jsou tak základem a s tím by měla pomoci i ta nejnovější od technologické společnosti Tencent.

Tencent odkoupil 8 167 544 akcií společnosti Tesla v hodnotě 1,7 miliardy dolarů, což zapříčinilo i růst ceny na burze a nyní tak má stejný počet akcií hodnotu už 2,2 miliardy dolarů.

Tesla v této fázi pochopitelně potřebuje peníze, hlavně kvůli nákupu SolarCity, které bylo zadlužené a ztráty je nutné vyrovnávat i v nejbližší budoucnosti, než se začne dařit třeba s novými solárními taškami.

Elon Musk na Twitteru oznámil, že ho těší vstup Tencentu jako jednoho z největších investorů. Nelze se tomu divit – tento technologický gigant vlastní spoustu chytrých investic v oblasti technologických společnosti a má obrovské zkušenosti hlavně na čínském trhu, který by mohl Tesle výrazně pomoci v dalším rychlém rozšiřování nejen prodejů elektromobilů, ale i výrobních závodů.

Váš názor Další článek: U. S. Army namontovala laserovou zbraň na obrněné vozidlo Stryker

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,