10 nejdůležitějších novinek z konference Microsoft Ignite

  • Microsoft na konferenci Ignite představil spoustu novinek z podnikové oblasti
  • Novinek se dočkaly i vývojářské platformy a jejich možnosti propojení a integrace
  • Microsoft se začal zaměřovat i na nástroje pro kvantové počítače

Firemní a vývojářská konference Microsoft od roku 2015 pokračuje v tradicích původního TechEdu, tentokrát se odehrála v Orlandu a přinesla spoustu novinek, které ukazují, jakým směrem se Microsoft vydává v podnikové oblasti.

Kvůli cloudu, zpracování velkého množství dat a umělé inteligenci totiž dochází k velkým změnám a Microsoft se pochopitelně snaží tento trend zastihnout včas. Produkty a služby Microsoftu se tak začínají chytře propojovat a získávají výhody cloudu. Microsoft si rovněž uvědomuje brzký nástup kvantových počítačů, pro které už vytváří i vlastní nástroje.

Umělá inteligence

Microsoft už v rámci Azure nabízí řadu řešení pro strojové učení a umělou inteligenci obecně, nyní oznámil další nové nástroje, které mohou vývojáři pro vlastní projekty použít. Týká se to jak výpočetních zdrojů, tak i využití předtrénovaných modelů, které zjednoduší, zlevní a zkrátí celkový vývoj.

Klepněte pro větší obrázek

Mezi hlavními novinkami je Azure Machine Learning Workbench, Azure Machine Learning Model Management service a Azure Machine Learning Experimentation service, přičemž modely je možné vytvářet pomocí Caffe2, CNTK, Theano, Keras i populárního TensorFlow. „Normální“ uživatele jistě potěší možnosti využití strojového učení přímo v Excelu.

Diskuze (14) Další článek: Místo reklamy těžba kryptoměn na počítačích návštěvníků. I tak se mohou weby živit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,