Akcie Snapu se po pár dnech propadly pod původní cenu, prvotní nadšení rychle mizí

Startup Snap Inc. (dříve Snapchat) vstoupil minulý týden konečně na veřejnou burzu, což vyvolalo obrovské nadšení. Snap vstoupil na burzu s hodnotou 24 dolarů za jednu akcii a druhý den se dostal téměř na 30 dolarů za akcií.

Tento týden ale přišlo velmi rychle vystřízlivění a nejspíš i očekávaná reakce spekulantů, kteří příliš nesázeli na dlouhodobou strategii společnosti a chtěli se pouze svézt na prvotní vlně. A ta trvala opravdu krátce.

Klepněte pro větší obrázek
Cena akcií Snapu od vstupu na burzu dle Yahoo Finance

Nyní už je totiž cena za akcii nejen pod hodnotou, která byla při vstupu, ale klesla už dokonce k hranici 20 dolarů za akcii. S tímto trendem lze předpokládat, že se tento týden propadne i pod tuto hranici.

Tržní hodnota Snapu je aktuálně kolem 24 miliard dolarů a uvidíme, zda se dočkáme uklidnění, nebo dojde k dalším výrazným propadům. Hlavním problémem Snapu je totiž nejen zpomalující růst základny uživatelů, ale také finanční výsledky, které zatím Snapu nedovolují, aby fungoval bez investic.

Kvůli tomu má Snap problém získat důvěru některých významnějších investorů, protože analytici předpovídají, že by jeho popularita mohla skončit podobným způsobem, jako například u Twitteru, který rovněž neroste a nedaří se mu zlepšit ani finanční stránku.

Diskuze (13) Další článek: Chcete vidět jako Terminátor? Microsoft vyvinul známý „rudý“ informační pohled T-800 pro brýle Hololens

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,