Alza začala s prodejem elektromobilů. Na skladě má dvě Tesly

Na Alze koupíte počítače, elektroniku, hračky, audioknihy, drogistické zboží a nově také elektromobily. Zatím jsou sice na skladě pouze dva, postupně ale budou přibývat.

Alza o záměru rozšířit svoje portfolio o segment automobilů s elektromotorem informovala před několika týdny. V souvislosti s tím také do svého showroomu přistavila Volkswagen e-Golf, který se však do prodeje na Alze prozatím nedostal.

Prvními elektromobily, které si mohou zákazníci reálně zakoupit, jsou Tesla Model S a Tesla Model X. První z nich ve verzi 75D vyjde na 3 miliony, druhý potom ve variantě 100D stojí 3,5 milionu korun. Číslovka v názvu značí kapacitu akumulátoru, tedy 75 kWh, respektive 100 kWh.

Podle seznamu plánovaného zboží by do nabídky měly přibýt i další varianty obou modelů Tesly. Chybět pravděpodobně budou pouze nejvýkonnější varianty s balíčkem Performance. Alza nabídne zákazníkům také dobíjení na nové nabíječce v Holešovicích, které tak doplní bezplatné využívání Superchargerů od Tesly.

V rámci propagace potom Alza rovněž bude umožňovat bezplatnou možnost vyzkoušet si Teslu při testovacích jízdách po Praze.

Jak se vyrábí Tesla Model X:

Diskuze (32) Další článek: Obraz na stole či na zdi, který reaguje na vaše doteky. Sony s Xperií Touch strčí do kapsy všechny asistenty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,