Apple bude mít asi bohaté Vánoce. Dle analýzy už prodeje dražšího iPhone X překonávají iPhone 8 i iPhone 8 Plus

Spolu s novými modely „klasických“ iPhonů 8 a 8 Plus, které designem i mnoha technologiemi vychází z minulé generace, Apple v září představil i zcela přepracovaný iPhone X. Kvůli nasazení zcela nových a značně dražších technologií a designu se odvážil i razantně zvýšit cenu na 999 dolarů, což je v našich podmínkách 30 tisíc korun s DPH.

Takto vysokou cenu si do té doby nedovolila nasadit žádná společnost, takže se nelze divit tomu, že to bylo hlavním negativem u většiny recenzí. O iPhone X je ale neuvěřitelný zájem a prvotní problémy s dodávkami tak nejspíše ukazují na to, že Apple podcenil zájem trhu i přes to, že cena je takto vysoká.

Jak totiž ukazují analytická data společnosti Mixpanel, stalo se na konci listopadu něco nečekaného – podíl na trhu a tedy i prodeje iPhone X překonaly jak iPhone 8, tak i iPhone 8 Plus.

V rámci podílu všech aktivních iPhonů od Applu už se iPhone X dostal na 4,94 %, přičemž iPhone 8 má jen 2,79 % a oblíbenější větší iPhone 8 Plus pak 3,67 %. Přes 56 % iPhonů je starších než iPhone 7 (7 Plus), sedmičkové iPhony si dohromady drží podíl 32 % ze všech používaných iPhonů.

Čísla by měla být velmi relevantní, protože vychází z dat z velkého množství aplikací, která využívají právě populární analytický nástroj Mixpanel.

Na konkrétní čísla prodejů iPhonů si sice budeme muset počkat až do příštích finančních výsledků Applu, ale lze očekávat, že se dočkáme vyššího příjmu a pravděpodobně i zisku z iPhonů.

Představení iPhone X:

Diskuze (7) Další článek: Letadlo nad Německem nakreslilo vánoční strom. Vidět byl na webu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,