Apple koupil aplikaci Texture, která sdružuje přes 200 digitálních magazínů za paušální cenu

Apple se snaží zlepšovat pozici v obsahovém průmyslu, který začínat hrát stále důležitější roli pro boj s konkurenčními platformami od jiných velkých technologických společností. Apple už má skvělou pozici v hudbě, filmech a nyní si zaplatil i masivní vstup do světa digitálních magazínů.

Apple totiž koupil aplikaci Texture od společnosti Next Issue Media, která zahrnuje více než 200 digitálních magazínů. Vše je k dispozici v nádherném designu pro pohodlné čtení a navíc neplatíte za jednotlivé magazíny. Podobně jako třeba u služby Netflix nebo Apple Music, platíte paušální měsíční cenu, za kterou máte k dispozici všechny dostupné magazíny.

Paušální cena za jeden měsíc je vzhledem k nabídce poměrně nízká – pouze 10 dolarů za měsíc, tedy asi 200 korun. Vzhledem k tomu, že v nabídce jsou i opravdu věhlasné magazíny jako The New Yorker, Fortune, Vanity Fair, Esquire, Elle, Popular Science, National Geographic, Wired, PC World a spousta dalších z různých oborů, je to opravdu skvělá nabídka.

Aplikace Texture už je na trhu od roku 2010 (původní název byl Next Issue Media) a. v roce 2016 dostala dokonce ocenění za inovativní aplikaci. Applu se tak podařilo získat zdroj kvalitního obsahu, který v poslední době začíná mít problémy hlavně z důvodu velkého šíření fake news a podobných informací, které mají nízkou a pochybnou kvalitu bez ověřování zdrojů. V roce 2014 už Apple koupil společnost Prss, díky které nakonec vytvořil aplikaci Apple News, jež sbírá internetový obsah ze známých webových serverů.

I když Apple akvizicí získal celou firmu včetně všech zaměstnanců, měl by zatím stále vydávat aplikace Texture i pro platformu Android, Amazon Kindle Fire a Windows 10. Podle posledních údajů si Texture pravidelně předplácí stovky tisíc lidí, ale s nástupem Applu se to samozřejmě významně změní. Apple totiž s velkou pravděpodobností aplikaci zařadí jako standardní součást operačního systému, stejně jako to udělal s Apple News nebo Apple Music. Kvalitní prémiový obsah by se tak měl rychle rozšířit k milionům lidí.

Diskuze (1) Další článek: Nectome chce nahrát vaši mysl do počítače. Podmínkou je, že musíte zemřít

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,