Apple se možná už od příštího roku zcela zbaví Qualcommu, čipy bude brát od konkurence

Spory Applu a Qualcommu už dosahují vrcholu, obě firmy se žalují navzájem, ale jak se zdá, Apple problém rychle vyřeší a zbaví se čipů od Qualcommu už velmi brzy.

Jak informoval web The Wall Street Journal, nová generace mobilních zařízení jako jsou iPady a iPhony už jsou vyvíjené pro použití s čipy, které už nejsou od Qualcommu. Přechod už Apple spustil dříve v rámci řady iPhone 7 i v současnosti s iPhone 8 a iPhone X, když začal kombinovat čipy pro mobilní síť od Qualcommu a část od Intelu.

Klepněte pro větší obrázek

Apple by měl být schopen velmi snadno nahradit čipy konkurenčními řešeními od Intelu a MediaTeku. Zatímco Qualcomm si na trhu v oblasti čipů pro mobilní připojení stále ještě drží 50% podíl, MediaTek má už slušných 25 % a Intel pak 6 %, což se s větší spoluprací s Applem může rychle změnit.

Uvidíme, jak se spory budou vyvíjet, protože Qualcomm dokonce žádá kompletní zákaz prodeje i výroby v Číně, což asi Apple pořádně namíchlo. Vzhledem k tomu, že si Apple může relativně snadno získat jiného dodavatele, není pozice Qualcommu zrovna silná na vyjednávání, protože Qualcomm potřebuje prodávat Applu, nikoli opačně.

Jaký je iPhone 8?

Diskuze (28) Další článek: Umělá inteligence prolomila test CAPTCHA od Googlu i PayPalu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,