Apple WWDC bude 4. června. Dočkat bychom se měli několika novinek

Pravidelná vývojářská konference WWDC (Worldwide Developers Conference) od Applu se tento rok uskuteční 4. června v San José a bude trvat od pondělí do pátku. Jako vždy se ale dočkáme i novinek z oblasti softwaru a hardwaru.

Představit by se měly nové verze operačních systémů od Applu – iOS 12, macOS 14, watchOS 5, tvOS 12 a možná i aktualizace pro HomePod. Jakých hlavních novinek se dočkáme, zatím není jasné. V případě iOS 12 se ale spekuluje například o možnosti použití Animoji u volání přes FaceTime, nebo větší integraci Siri do dalších aplikací (například Fotky).

U desktopového systému macOS 14 se v poslední době hovoří o možnosti spouštět mobilní aplikace, které jsou původně určené pro iOS. Zatím ale nic takového potvrzeného nebylo.

Z oblasti hardwaru se čeká částečná aktualizace používaných čipů u stávajícího hardwaru (Intel Coffee Lake) a hlavně nový MacBook Air, který bude mít zcela nové komponenty a bude levnější. Objevit by se měly i nové iPady Pro, které by mohly dostat tenké rámečky s odstraněným snímačem otisku prstů, který nahradí výřez v displeji s Face ID podobně jako u iPhone X. Pokročilejší čip Apple A11X (stejná generace jako u iPhone X, ale výkonnější) pravděpodobně nebude chybět ani tentokrát, zda se ale dočkáme OLED displeje, to není jisté.

Apple už dlouho slibuje i přepracovaný výkonný desktopový počítač Mac Pro (poslední generace je z roku 2013), ale otázkou je, jestli si představení nenechá spíše až na konec roku spolu s novými iPhony.

Pokud jde o samotné vývojáře, registrace je možná na stránkách Applu (uzávěrka je 22. března), přičemž i tentokrát bude probíhat náhodné losování a vývojáři, kteří budou vybráni, si budou moci za 1 600 dolarů koupit lístek. Připravena je i akce pro vstup 350 studentů zdarma, kteří získají i roční předplatné pro vývojáře zdarma.

Diskuze (12) Další článek: Google Asistent je na iPadu, česky si s ním ale nepopovídáte

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,