Asus zveřejnil podrobné informace o luxusním Zenbooku 3 Deluxe UX490A

Na letošním CESu Asus ukázal nový model tenkého Zenbooku 3 Deluxe UX490A, ale neodhalil veškeré detaily. Protože se už nejspíše blíží na trh, jsou na stránkách Asusu k dispozici podrobné specifikace, které ukazují, že jde o zajímavý upgrade oproti minulé generaci.

Asus Zenbook 3 Deluxe (UX490A) má velký 14palcový displej v těle, které odpovídá 13palcovým notebookům (33 × 22 × 1,3 cm). Konstrukce šasi je postavena na vylepšené hliníkové slitině, která je o 50 % pevnější, než je běžné. Díky tomu se podařilo dosáhnout tenkosti pouze 1,28 cm a celkové hmotnosti 1,1 kg.

Klepněte pro větší obrázek
Notebook se pyšní tenkými rámečky kolem displeje

IPS displej s rozlišením Full HD je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass 5, je tenký pouze 0,55 mm a chlubí se kontrastem 1 000:1 se 100% zobrazením rozsahu sRGB. Jak je vidět na obrázku, rámečky jsou opravdu tenké a poměr displeje vůči krytu je 77 %.

Uvnitř se ukrývají nové procesory Intel Core s architekturou Kaby Lake, přičemž konfigurace umožňuje až dvoujádrový Core i5-7200U nebo Core i7-7500U s frekvenci až 3,5 GHz. Jako úložiště lze zvolit od 256 SSD přes SATA až rychlé terabajtové SSD napojené na sběrnici PCI Express. Operační paměť může mít kapacitu 8 GB nebo 16 GB s frekvencí 2 133 MHz. Použité dva porty USB-C jsou ve verzi Thunderbolt 3, takže mají propustnost až 40 Gb/s. Umožňují tak připojit i dva monitory s vysokým rozlišením 4K Ultra HD.

Klepněte pro větší obrázek
Přes dva porty USB-C lze připojit dva monitory s rozlišením 4K Ultra HD

Dle Asusu by měla integrovaná baterie s kapacitou 46 Wh udržet notebook v provozu až deset hodin, přičemž díky rychlému nabíjení je možné se z vybitého stavu na 60 % dostat za pouhých 49 minut. V rámci další výbavy nechybí dvoupásmová Wi-Fi 802.11ac s rychlostí až 867 Mb/s, podsvícená klávesnice (zdvih 1,2 mm), čtečka karet, snímač otisku prstu, Bluetooth 4.1 a čtyři reproduktory.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Asus zatím neprozradil přesnou cenu, ale lze předpokládat, že bude vyšší než u Zenbooku 3 UX390UA, který stojí v základní verzi přibližně 40 000 Kč s DPH.

Váš názor Další článek: V Googlu půjde vyhledávat i bez internetu, na výsledky si ale budete muset počkat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,