Bill Gates prodal značnou části akcií Microsoftu, na charitu daroval 4,6 miliardy dolarů

Bill Gates se po odstoupení z pozice šéfa Microsoftu plně věnuje filantropii v rámci vlastní nadace Bill & Melinda Gates Foundation. Už dříve oznámil, že má v plánu se zbavit takřka veškerého majetku, stejně jako třeba Warren Buffet a další.

V tomto plánu stále pokračuje a tentokrát se jeho dar vyšplhal na nejvyšší částku od roku 2000, kdy nadaci věnoval 5 miliard dolarů. Protože jsou akcie Microsoftu na nejvyšší hodnotách, je ideální doba na prodej, čehož Bill Gates využil.

Prodal celkem 68 milionů akcií Microsoftu v ceně přibližně 4,6 miliardy dolarů, které by dle předpokladu měla dostat Nadace Billa a Melindy Gatesových. Bill Gates by tak už této nadaci daroval od založení přes 35 miliard dolarů. Rozhodně se ale nemusí bát, že by začal nějak strádat. Podle posledního hodnocení majetků měl totiž Bill Gates k dispozici celkem 86 miliard dolarů, takže i po takto obrovském daru mu stále zbývá majetek v hodnotě přes 80 miliard dolarů.

Jak uvádí web Bloomberg, pokud by Bill Gates nic nedaroval, byl by asi o 50 miliard dolarů bohatší a jeho celkový majetek by tak aktuálně měl hodnotu přes 130 miliard dolarů.

Co předpověděl Bill Gates a vážně se to stalo:

Diskuze (42) Další článek: DeLorean pracuje na létajícím automobilu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,