Byznysový zápisník: Intel snížil odhady o miliardu, PC se neprodávají

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Intel snížil odhady tržeb pro letošní první kvartál o miliardu dolarů. Důvodem je nejenom kurz dolaru, ale také slabší poptávka po osobních počítačích.

Google chce podle informací Reuters koupit společnost InMobi, ve hře je cena kolem miliardy dolarů. Tato indická firma vytváří technologie pro mobilní reklamu, které analyzují chování uživatelů.

Amazon za nespecifikovanou částku koupil firmu 2lemetry. Ta se specializuje na sbírání dat v rámci komunikace jednotlivých zařízení, zejména v obchodech. Může jít o přístroje typu iBeacony a podobně. Informace pak analyzuje a zpracovává pro další využití.

Twitter za zhruba 100 milionů dolarů získal startup Periscope, který vyvíjí aplikaci pro streamování mobilního videa v reálném čase. Minimálně v Silicon Valley se podobným fenoménem zabývá aplikace Meerkat.

Ericsson v domovském Švédsku propustí 2200 zaměstnanců. Je to součást plánu, jak na výdajích ušetřit miliardu dolarů. Jde o zhruba pět procent celkové pracovní síly a většina z propuštěných lidí je z výzkumu a vývoje. O Ericssonu jsme psali v článcích zde a zde.

Čínská Alibaba podle Bloombergu chystá investici 200 milionů dolarů do Snapchatu. To by firmu ocenilo na 15 miliard dolarů.

Mladý podnik Zuora získal investici 115 milionů dolarů, celkově už 250 milionů. Zuora vytváří cloudový (SaaS) podnikový software a jde o další z projektů, který se agresivně montuje do řemesla Oraclu či SAPu.

Žhavým zbožím je také firma SimpliVity, která aktuálně získala dalších 175 milionů dolarů a celkově 276 milionů. SimpliVity dělá pokročilý serverový storage hardware, podobně jako třeba Nutanix.

Jeden z nejvýznamnějších technologických zpravodajských webů světa končí. GigaOM si na sebe prostě i přes velký vliv a pořádání konferenci nedokázal vydělat. Zaměstnával 70 lidí a získal investice 22,3 milionu dolarů. Svět také čeká, jak dopadnou další mladé technologické weby, které získaly investice a zkouší se rozjet – konkrétně jde o The Verge a Business Insider.

Přečtěte si na E15.cz:

Váš názor Další článek: HP Omen 15: Tak ostrý notebook tu ještě nebyl [test]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,