Cisco se zaměří i na hybridní cloud, koupilo společnost CliQr za 260 milionů dolarů

Cisco dnes oznámilo, že koupilo soukromou společnost CliQr Technologies Inc. za 260 milionů dolarů v hotovosti a akciích. Jedná se o menší startup, který se specializuje na správu aplikací pro hybridní cloudová řešení, která začínají být stále rozšířenější.

CliQR nabízí řešení CloudCenter pro snadnou a rychlou distribuci aplikací skrze privátní i veřejný cloud i s možností jednotlivé aplikace různě zabezpečit a nastavit pravidla pro konkrétní uživatele.

Platforma podporuje i optimalizaci výkonu při použití hybridního cloudu, což může ušetřit také poměrně hodně peněz pro dané firemní aplikace podle toho, kde je lepší poměr ceny a výkonu. Vše lze jednoduše ovládat pomocí grafického rozhraní, takže základní konfigurace a nastavení lze provádět rychle.

Vzhledem k tomu, že firemní aplikace jsou často umístěné na různých cloudových řešení, je platforma CloudCentre ideální právě pro hybridní zapojení, které je pomocí standardních nástrojů komplikovanější na správu a ovládání. Podle informací se jedná celkem už o 195 akvizici Cisca. Samotný startup CliQr založený v roce 2010 získal v průběhu let investice v hodnotě 38 milionů dolarů třeba i od Google Ventures.

V oblasti hybridního cloudu a řešení se v minulém měsíci dohodly na partnerské spolupráci společnosti IBM a VMware, IBM v tomto segmentu koupilo minulý rok Cleversafem Redhat si přivlastnil Ansible a Microsoft například Aorato. Hybridní cloud nabízí i EMC, které už je pod Dellem, takže v této oblasti začíná být velmi slušná konkurence a souboj o trh. Cisco plánuje, že technologie a platformu CliQr postupně integruje do vlastních datacenter a cloudových řešení, přičemž k dokončení akvizice by mělo dojít ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2016.

Váš názor Další článek: Když nové Raspberry nestačí: Odroid-C2 nabízí víc paměti i konektorů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,