A další Copilot! Microsoft vypustí umělou inteligenci také do své kybernetické bezpečnosti

Do roka a do dne se nejspíše budou všechny produkty Microsoftu na bázi AI jmenovat Copilot. Po GitHub Copilot, Edge Copilot a (prostě jen) Copilot totiž firma ukázala ještě Security Copilot.

Jak už název služby napovídá, tentokrát se bude jednat o chatbota, který se specializuje na kybernetickou bezpečnost a bude určený pro podniky a jejich ajťáky.

Copilote, je v tomto logu něco podezřelého?

Security Copilot v sobě totiž kombinuje vedle kecálka GPT-4 také vlastní AI model od Microsoftu, který se učí na 65 bilionech bezpečnostních signálech, které každý den zachytí jeho bezpečnostní software.

Upoutávka na Security Copilot:

Security Copilot tak na jednu stranu lidský zodpoví jakýkoliv bezpečnostní dotaz a vysvětlí chybové hlášení (to bychom chtěli i ve Windows!), stejně tak se ale dokáže analyzovat třeba dlouhý log aplikace a najde v něm podezřelou aktivitu.

Zatím jen uzavřená beta

Logy a podniková data samozřejmě mohou obsahovat citlivé informace, které žádná firma nechce sdílet s třetí osobou, Microsoft se proto dušuje, že bude Security Copilot extrémně zabezpečený a k datům, se vedle AI modelu a zákazníka nikdo jiný neodstane.

Firma zatím bezpečnostního Copilota testuje za zavřenými dveřmi, firmy se už ale mohou hlásit do formuláře.

Diskuze (2) Další článek: Kdo po válce vyčistí Ukrajinu, aby to netrvalo 300 let? Pomůže konopí a podivný dron z Curychu

Témata článku: , , , , , , , , ,