DeLorean pracuje na létajícím automobilu

Pamatujete si na slavnou filmovou trilogii Návrat do budoucnosti? Pak si možná vybavíte i to, že se důležitou roli v ní hrály automobily DeLorean. A právě tato značka nyní touží vrátit se na výsluní.

Paul DeLorean, CEO a hlavní designér firmy, nedávno oznámil, že DeLorean Aerospace pracuje na dvoumístném VTOL (Vertical Take-Off and Landing) vozidle určeném pro osobní dopravu. To nese označení DR-7 a časem by mělo být schopné i autonomního létání.

„Směřujeme kupředu k plnohodnotnému pilotovatelnému prototypu, který pojme dva pasažéry a je navržen tak, aby fungoval pouze na elektřinu a urazil vzdálenost až 193 kilometrů,“ uvedl Paul v rozhovoru pro Wired.

Připomeňme, že maximální dolet v současnosti vyvíjených aut tohoto typu se pohybuje v rozmezí 40 a 80 kilometrů. Ze strany DeLoreanu tedy jde o značně ambiciózní cíl.

Pokud jde o konstruční specifika, DeLorean DR-7 disponuje dvěma páry křídel plus menšími křidélky ukrytými pod zadním párem.

Délka dotyčného vozidla činí cca 6 metrů a rozpětí křídel (která lze v případě potřeby sklopit) cca 5,6 metrů. Vzlet a dopředný pohon zajišťují dva otočné ventilátory.

Zdroj: Futurism

Diskuze (3) Další článek: Apple s HomePodem stihne vánoční sezonu, ale jen s velmi omezeným počtem kusů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,