EU schválí letní nákup LinkedIn Microsoftem, tvrdí Reuters

Microsoft v červnu oznámil koupi profesní sociální sítě LinkedIn za 26,2 miliard dolarů. Obří akvizice na několik měsíců zaměstnala antimonopolní úřady na všech trzích, kde mají společnosti zastoupení, Evropskou unii tedy nevyjímaje. Ta si s vyjádřením dávala na čas a má padnou 6. prosince, podle zdrojů Reuters je už však jisté, že stanovisko bude souhlasné.

Akvizice byla již schválena v USA, Kanadě či Brazílii, a to bez zvláštních podmínek. Evropská komise je však považována za přísnějšího arbitra. Nezdráhá se IT firmám udělovat vysoké pokuty, pokud se domnívá, že zneužívají dominantního postavení na trhu. Několik let je v tomto duchu na evropském pranýři Google.

Podle zdrojů Reuters však i v Evropě projde akvizice Microsoftu a LinkedIn poměrně hladce. Microsoft bude jen muset přislíbit, že nechá své služby otevřené i konkurentům LinkedIn, což však k jeho aktuálnímu otevřenému přístupu zjevně nebude problém.

Konkurence se přesto silné konkurence zjevně obává. Například Salesforce, který měl o LinkedIn rovněž zájem, podává regulačním orgánům připomínky k prošetřování. Tím zjevně proces schvalování trochu pozdržel.

Diskuze (8) Další článek: Facebook je vyšetřován kvůli zřícení obřího dronu Aquila, který má ve vzduchu vydržet několik měsíců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,