Umělá inteligence | Bezpečnost | Malware

Experti: Hacking a malware budou již brzy záležitostí agresivní umělé inteligence

Podle mnoha bezpečnostních specialistů, které vyzpovídalo Gizmodo, je jen otázkou času, kdy A.I. ovládne i oblast malwaru a neetického hackingu. Má k tomu nakročeno hned z několika důvodů, přičemž tím nejpádnějším je automatizace.

Webové útoky jsou dnes již automatizované a ty manuální, realizované konkrétní osobou na konkrétní cíl jsou již velmi ojedinělé a sofistikované (průmyslová špionáž, státem sponzorovaný hacking aj.).

Nasazení A.I. je v tomto případě jen dalším a logickým stupněm automatizace. Experimenty z loňského roku přitom ukazují, že A.I. může být třeba v takovém phishingu mnohem lepší než člověk a jeho „drahoušek zákazník.“

523639433
Experimentální A.I. bot na Twitteru

Dvojice výzkumníků tehdy vycvičila neuronovou síť k tomu, aby posílala lákavé tweety d odkazy na malware. Jelikož se naučila, na co lidé reagují nejvíce, dosáhla vyšší míry prokliků než člověk.

Během následujících let tak malware začnou rozesílat sofistikovaní A.I. boti a je docela možné, že na druhé straně barikády budou další A.I. boti, kteří budou vycvičení k identifikaci zpráv od záškodnických A.I. botů, protože člověk toho již nebude schopen.

Umělá inteligence fotí neexistující města:

Diskuze (2) Další článek: Google se odvolal proti drakonické pokutě EU. Má šanci, soudy totiž před pár dny pomohly i Intelu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,