General Motors se loučí se spalovacími motory. V roce 2023 chce mít 20 elektromobilů

Podobně jako další automobilky se i General Motors pochlubil s budoucími plány výroby vozů s alternativním pohonem. Po úspěšném modelu Chevrolet Bolt mají přijít dva plně elektrické automobily příští rok, následovat potom má dalších osmnáct do roku 2023, kdy chce GM nabízet nejméně 20 modelů. Mezi nimi mají být zastoupeny jako elektromobily tak plug-in hybridy.

Podobné plány v posledních měsících oznámily mnohé automobilky a je tedy jisté, že následující dekáda bude v automobilismu patřit elektrickému pohonu. Od spalovacích motorů zcela upustí Volvo, Volkswagen chce mít do roku 2025 na trhu 50 plně elektrických aut a Daimler přestavuje ve Spojených státech největší továrnu na produkci elektromobilů. Škodovka chce za dva roky první plug-in hybrid a minimálně pět elektrických modelů do roku 2025.

Ostatně výrobcům nic jiného nezbývá – evropské země jako Francie, Velká Británie či Nizozemsko plánují postupný zákaz spalovacích motorů a s velkou pravděpodobností se k nim připojí také Čína a Indie – největší automobilové trhy.

General Motors zároveň nezahazuje ani koncept palivových článků s vodíkovým pohonem. Vidí v něm potenciál především pro využití ve větších vozech jako jsou dodávky.

Škoda Vision E:

Diskuze (8) Další článek: V Brooklynu se schyluje k energetické revoluci. Newyorčané by si mohli navzájem prodávat elektřinu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,