Google: A je hotovo. Inženýři z HTC jsou definitivně naši

Čtyři měsíce poté, co se Google pochlubil nákupem armády inženýrů od HTC, nyní šéf hardwarové divize Rick Osterloh oznámil dokončení celé transakce.

Obchod v hodnotě okolo 1,1 miliard dolarů přinesl Googlu více než 2 000 vývojářů, hardwarových designérů a dalších specialistů, pod jejichž rukami vznikaly mnohé legendární modely od HTC. Ostatně první model telefonu Nexus, tedy Nexus One, vycházel právě z tehdejšího HTC Desire.

Klepněte pro větší obrázek
Tchaj-wanští inženýři budou nyní na plný úvazek vyvíjet telefony a další elektroniku přímo pro Google, který chce posílit svoji značku Pixel (Foto: Google)

Armáda nových zaměstnanců zůstane na Tchaj-wanu, kde sídlí i HTC, takže z Tchaj-peje se stane největší inženýrská základna Googlu v regionu.

Otázkou zůstává, jak obchod promění samotné HTC a co z něj vlastně časem zbude, Google mu totiž přetáhl většinu týmu z vývoje a výzkumu nových chytrých telefonů. A podle šuškandy z loňského léta se chce HTC zbavit i divize VR.

A co to znamená pro Google? Ještě větší kapacity pro vývoj vlastního hardwaru. Ostatně inženýři z HTC, které si nyní koupil, se podíleli i na vývoji jeho telefonů Pixel.

Váš názor Další článek: Upgrade Windows 10: Úplně zdarma už to z Windows 7 nejde, ale…

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,