HPE propustí dalších 5 tisíc zaměstnanců po celém světě

Společnost Hewlett Packard Enterprise, pod kterou spadá podniková sféra, servery, datacentra a s tím spojené technologie, software a služby, stále pokračuje v restrukturalizaci a propouštění. Nová vlna propouštění se bude týkat zaměstnanců po celém světě.

HPE propustí přibližně 5 tisíc zaměstnanců, což tvoří asi 10 % z celkové počtu 50 tisíc lidí. Podobný očistec už HPE uskutečnilo minulý rok, přičemž od vstupu šéfky Meg Whitman už došlo k propuštění přes 55 tisíc zaměstnanců (HP i HPE dohromady).

Cílem HPE je být efektivní ve zmíněné podnikové oblasti a zbavit se špatných částí, které táhnout firmu k zemi nebo jsou operativně příliš komplexní. HPE se vyjádřilo, že struktura společnosti by měla být jednoduchá a efektivní, aby obstála v konkurenci silných hráčů. Dochází totiž k velkým a rychlým změnám na trhu, na které je nutné rovněž rychle reagovat (třeba masivní používání cloud). K propouštění by mělo dojít do konce tohoto roku.

Podobné změny a vlny propouštění uskutečnil i Microsoft a hlavním důvodem je rovněž cloud, kdy dochází k jednoduššímu prodeji a také je potřeba zaměstnat jiný typ inženýrů, než kteří byli potřeba v minulosti.

HPE hodně sází na vlastní pokročilé technologie, které jsou určené pro nejnáročnější datacentrové a superpočítačové nasazení:

Diskuze (2) Další článek: Siri začala googlovat, Apple přestal na vyhledávání používat Bing

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,