Apple | Počítače

iMac Pro v českém Apple Store: nejdražší konfigurace za 400 tisíc, dodání po novém roce

Apple začal prodávat nejvýkonnější počítač, jaký kdy vyrobil. iMac Pro může mít osmnáctijádrový procesor Intel Xeon, 128 GB operační paměti a 4TB úložiště typu SSD. O grafický výkon se bude starat grafika Radeon Pro Vega 64 s vlastní pamětí o kapacitě 16 GB. Pohled do ceníku však ukazuje, že tohle rozhodně není pro každého.

Za výše zmíněnou konfiguraci si Apple řekne o téměř 407 tisíc v případě, že si k počítači dopřejete i vesmírně šedou myš a Magic Trackpad. Kvůli procesoru se notně protáhne dodací lhůta, kterou webový Apple Store odhaduje na 6-8 týdnů. Osmnáct jader v iMacu pod vánočním stromkem na vás tedy čekat nebude.

Pokud se ale spokojíte s 10 jádry v procesoru Xeon, pak by to Apple ještě mohl stihnout, dodání je v takovém případě za 1-2 týdny. Stroj navíc bude o 51 tisíc levnější.

Ani základní konfigurace nicméně nebude levnou záležitostí, o pár tisíc překoná vůbec nejdražší Macbook Pro, který lze nakonfigurovat. Dostanete v ní osmijádrový procesor Xeon s frekvencí 2,8 GHz, 32 GB operační paměti, a SSD s kapacitou 1 TB. Grafickou kartou je v tomto případě Radeon Pro Vega 56 s 8GB pamětí. V tomto případě vyjde iMac Pro na 140 tisíc korun.

Diskuze (15) Další článek: Blue Origin vynesl novou „vesmírnou“ kapsli a dostal ji bezpečně na zem. S lidskou posádkou to zkusí v roce 2019

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,