Intel končí s nositelnostmi. Rozpustí tým, který vyvíjel chytré hodinky a náramky

Intel se před pár lety domníval, že svět bude patřit internetu věcí a nositelnostem. Odhadl to správně, ale jeho pokusy se v tomto aktivně angažovat úspěšné nebyly. Před měsícem oznámil ukončení vývoje vývojářských desek pro IoT a v divizi internetu věcí propouštěl. Nyní přichází zpráva, že končí se svými aktivitami v oblasti chytrých hodinek a náramků, upozorňuje CNBC na základě svých zdrojů.

Takto vypadají chytré hodinky Intel Basis:

Změna se dotkne především týmu společnosti Basis, kterou Intel koupil v roce 2014 za 100 milionů dolarů. Vyvíjela zajímavé chytré hodinky, ale s tím je konec. Údajně až 80 % týmu dostane výpověď. Vývoj v oblasti chytrých hodinek, náramků a další nositelné elektroniky Intel pozastaví. Oblast pro firmu přestala být perspektivní.

Aktuální změny v Intelu naznačují, že hodlá ořezat veškeré vedlejší aktivity a hodlá se soustředit na to, co mu jde nejlíp - výrobu procesorů. Končí mimo jiné i s širší podporou osvěty v různých oblastech vývoje elektroniky, kterou představovala tradiční vývojářská konference IDF (Intel Developer Forum). I ta letos byla po 20 letech zrušena.

Diskuze (10) Další článek: Zatímco Remix OS končí, Phoenix OS dostane novou verzi. Je nejlepším Androidem pro desktopy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,