Procesory | Intel | Počítače

Intel odhalil krabice k novým desktopovým procesorům Core 8. generace, vyžadují nové základní desky

Včera Intel představil nové mobilní úsporné čipy 8. generace, které v rámci TDP 15 W mají už čtyři jádra a oproti minulé generaci se chlubí zvýšením výkonu až o 40 %. Na desktopy se ale „během třetího čtvrtletí“ rovněž přiřítí osmá generace čipů Core, tentokrát ale půjde o novou architekturu Coffee Lake a rovněž vylepšený výrobní proces (14 nm++).

Intel zatím neprozradil příliš detailů, ale uniklo spoustu neoficiálních informací. Aby ale alespoň částečně navnadil fanoušky výkonných (a stále relativně dostupných) desktopových procesorů, zveřejnil oficiální fotografie krabic, ve kterých se budou procesory prodávat.

To by sice nebylo takové terno, ale díky tomu potvrdil dříve nepotvrzenou informaci – desktopové Intel Core (Coffee Lake) budou vyžadovat nové základní desky s čipsety řady Intel 300. Takže žádný upgrade nebude možný. Na obalu se ještě nachází i informace o nejvyšším modelu, který bude mít šest jader a mezi podporovanými technologiemi je HyperThreading (u Core i5 nebude), Turbo Boost 2.0, Smart Cache, paměti Optane a dvoukanálové rozhraní pro operační paměti DDR4.

Dost bylo kompromisů: Miniaturní počítač s desktopovým procesorem

Zatím unikly informace o šesti modelech, přičemž nejvyšší Core i7-8700K a všechny ostatní Core i7 a Core i5 budou mít šest jader. Pouze modely Core i3 budou mít čtyři jádra. U všech by měla být integrovaná grafika Intel UHD 630 (GT2) a TDP bude v rozmezí 65 W až 95 W dle modelu. Na finální potvrzení si ale ještě musíme počkat.

Podívejte se na představení mobilních úsporných procesorů osmé generace:

Diskuze (11) Další článek: Android Oreo. Nejnovější verze mobilního systému Googlu dostala jméno po sušence

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,