Launchpad Accelerator od Googlu míří do Česka. Startupům nabídne pobyt v Silicon Valley a přes milion korun

Google nabízí technologickým startupům program Launchpad Accelerator, který má zajistit především rozvoj a růst založené společnosti. Vůbec poprvé jej letos nabídne také vývojářům z afrických zemí a ze střední Evropy. Mezi vybranými zeměmi nechybí ani Česko.

Program je určen pro startupy, které již mají vyvinutý a funkční produkt a hledají cesty pro růst a rozvoj. Google těmto společnostem nabízí možnost dvoutýdenního pobytu v centrále Googlu v Mountain View, půlroční podporu s přístupem k technologiím jako je Google Cloud a také finanční injekci ve výši 50 tisíc dolarů (asi 1,3 milionu korun).

Launchpad Accelerator prozatím funguje v zemích latinské Ameriky (Argentina, Brazílie, Kolumbie, Mexiko) a několika asijských zemích (Indie, Indonésie, Thajsko, Vietnam a Filipíny). Nově se přidají kromě Česka také Polsko, Maďarsko, Keňa, Nigérie a JAR.

Přihlášky do programu mohou vývojáři zasílat do 24. dubna s tím, že rozhodnuto o případné přijetí bude rozhodnuto v polovině května. Dvoutýdenní pobyt v Mountain View je potom naplánován od 17. července.

Váš názor Další článek: Apple obnovil prodej problémového 5K monitoru LG. Ponechal mu zvýhodněnou cenu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,