Mark Zuckerberg investoval do indického startupu pro mobilní výuku matematiky a dalších věd

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg spolu s manželkou Priscillou Chan založili na konci minulého roku iniciativu Chan Zuckerberg, která má za cíl podpořit různé oblasti vědy, výuky i zdravotnictví, obzvláště v místech, kde je to nejvíce potřeba. Nová a v pořadí již druhá investice je do startupu Byju.

Startup Byju je mobilní aplikace (Byjus’s – The Learning App) pro Android a iOS, která se zaměřuje na efektivní a přátelskou výuku matematiky a dalších věd. Výuka zahrnuje interaktivitu i videa a na jednotlivých lekcích spolupracuje mnoho nejlepších indických učitelů, kteří získali řadu ocenění. V současnosti ji používá přibližně čtvrt milionů uživatelů, kteří v ní stráví v průměru 40 minut denně.

V rámci předchozích investičních kol už startup získal 75 milionů dolarů, nyní ale získal dalších 50 milionů dolarů pro rychlejší rozvoj. Právě v Indii je obrovský rozmach mobilních telefonů, které jsou stále dostupnější i pro nejchudší část obyvatelstva. Mark Zuckerberg vidí v tomto směru výuky jasnou budoucnost, obzvlášť v případě toho, že každá výuka je různým způsobem přizpůsobená pro každého uživatele.

Pro iniciativu už jde o druhou investici, první byla do startupu Andela v hodnotě 24 milionů dolarů. V tomto případě ale šlo o podporu výuky programování a programátorů v Africe.

Diskuze (1) Další článek: Pinnacle Studio 20: Oblíbený videoeditor se naučil pracovat s 360° videi

Témata článku: , , , , , , , , , , ,