Notebooky | Razer

Máte o čem snít: Razer vylepšil svůj herní notebook Blade Pro

Razer se zaměřuje na herní kategorii a platí to také pro segment notebooků, kde je jeho nejvýkonnějším modelem sedmnáctipalcový Razer Blade Pro. Nyní ho navíc výrobce upgradoval, takže obsahuje nový procesor Kaby Lake a stroj rovněž obdržel certifikaci THX popisující kvality audia i displeje.

Samotné šasi notebooku se nezměnilo – jde o stroj s netradičně řešeným touchpadem umístěným vedle klávesnice a navzdory svému výkonu tloušťka jen lehce přesahuje hranici dvou centimetrů. Grafikou je i nadále GTX 1080 od Nvidie.

Hlavní změnou je výměna původního procesoru řady Skylake (i7-6700HQ) za nový Kaby Lake. Nenajdeme zde však přímého nástupce v podobě i7-7700HQ, ale ještě o něco výkonnější Intel Core i7-7820HK. Ten pracuje se čtyřmi jádry, osmi vlákny a základní frekvencí 2,9 GHz. V boostu se potom může dostat až na maximum 3,9 GHz.

Druhou změnou je potom frekvence pamětí, která byla v předchozí generaci nastavena na 2 133 MHz. Nyní to je 2 667 MHz. Vše další zůstává zachováno – displej s rozlišením 4K a technologií G-Sync, maximální úložiště 2 TB v podobě plotnového disku a dvojice SSD s celkovou kapacitou 512 GB.

Razer Blade Pro nově rovněž disponuje certifikací THX Mobile, která se skládá ze dvou částí. První popisuje kvality displeje, druhá potom možnosti ozvučení. U displeje jsou testovány rozsahy jasu, kontrast i barevné odchylky.

V kategorii audia se potom certifikát týká čistě zvukového výstupu pro sluchátka, kde by měla certifikace zajišťovat vyšší kvalitu zvuku, než je u notebooků běžné. Je však třeba říct, že Razer v říjnu loňského roku získal většinový podíl právě v THX a model Blade Pro se pravděpodobně i díky tomu stává prvním notebookem s touto certifikací vůbec.

Cena nového modelu je nastavena na 4 tisíce dolarů za základní konfiguraci (asi 120 tisíc korun). Informace o dostupnosti na českém trhu však nemáme k dispozici. Některé z e-shopů mají zalistovaný předchozí model s procesorem i7-6700HQ, reálně dostupný však v českých obchodech není.

Diskuze (2) Další článek: Francouzský designér představil koncept jachty kombinované se vzducholodí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,