Microsoft s Nvidií spolupracuje na standardizaci cloudových systémů pro umělou inteligenci

Pokud jde o umělou inteligenci v cloudu, dostupný výpočetní výkon takřka nezná hranic. Aby bylo možné systémy pro běh umělé inteligence snadno nasazovat a škálovat, Microsoft začal blíže spolupracovat s Nvidií na open source řešení HGX-1.

HGX-1 je standardizované open source řešení postavené na osmi výkonných výpočetních kartách Nvidia P100 s architekturou Pascal (podobně jako vlastní řešení DGX-1), které jde v duchu Open Compute projektu Olympus od Microsoftu. Nvidia to popisuje jako podobnost se standardem ATX, kterým se řídí základní desky klasických počítačů. Jde tak o rozměry a základní konstrukci, která je u všech základních desek stejná a od které se vše odvíjí.

Klepněte pro větší obrázek

Nový standard HGX-1 má za cíl nabídnout vysoký výpočetní výkon pro strojové učení a umělou inteligenci, přičemž zároveň umožnit jednoduchou implementaci do stávajících datacenter ve velkém rozsahu. Propojit lze až čtyři HGX-1 akcelerátory a získat tak v rámci jednoho systému 32 výpočetních karet. Různí poskytovatelé cloudu si tak mohou nakonfigurovat řešení podle vlastních potřeb díky škálování a propojení pomocí technologie NVLink od Nvidie.

Klepněte pro větší obrázek

Nvidia také oznámila, že se připojuje k OCP (Open Compute Project), kde už jsou zainteresování takřka všichni velcí hráči na poli cloudu – Facebook, Google, Apple a spousty dalších.

Diskuze (1) Další článek: Orgány pro transplatace bychom si mohli pěstovat v prasatech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,