Microsoft spouští betu streamovaných Windows – Windows Virtual Desktop. Ale jen pro firmy

Microsoft na loňské podnikové konferenci Ignite oznámil práci na vzdálené ploše ve formě služby a nyní spouští veřejný test Windows Virtual Desktop. Nabídka je určená výhradně pro podniky a Microsoft si na ni bude moci otestovat streamovaný a virtualizovaný běh desktopů ve větším objemu.

Jak už název služby napovídá, jedná se o spouštění vzdálených desktopových Windows virtualizovaných na serverech infrastruktury Azure v tenkém klientu pro vzdálenou plochu. To samo o sobě není po technologické stránce nic nového, Microsoft však tuto technologii nabídl jako komerční službu.

Klepněte pro větší obrázek
Připojení ke vzdálené ploše není ve světě Windows nic nového, nicméně Microsoft chce nyní tuto funkci nabízet jako službu. Ověří si, jestli dokáže ve větším měřítku na své infrastruktuře streamovat Windows solidní rychlostí.

V rámci testování Microsoft využije i končící podpory Windows 7, takže uživatelé si je budou moci spustit ve virtuálním okně streamované ze vzdáleného internetového serveru.

V tomto případě se zároveň bude jednat o Sedmičky se zaručenou prodlouženou podporou až do roku 2023. Je třeba připomenout, že Microsoft bude podnikům nabízet podporu Windows 7 i na klasických instalacích, nicméně se bude jednat o placenou službu.

Windows Virtual Desktop ukáže, jestli jsou už podniky a síťová infrastruktura ve větší míře připravené na streamování celých desktopů operačních systémů.

Diskuze (13) Další článek: Test Asus Zephyrus S: herní bestie a štíhlý ultrabook v jednom těle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,