Google | Android | Aktualizace

Mor se šíří, nový Android bude nativně podporovat vykousnuté displeje

Tento rok se dočkáme nové verze Androidu s pořadovým číslem 9 a písmenným označením P. Oficiální seznam novinek se dozvíme zřejmě na každoroční konferenci Google I/O, již nyní ale pronikají informace, na co nového se můžeme těšit. Jednou z hlavních novinek, krom pozměněného designu, bude i oficiální podpora vykrojených displejů, který můžete znát například z iPhonu X.

Google tak reaguje na výrobce, kteří chystají přidání těchto výběžků, obsahujících různé senzory a kamery, do displeje u svých modelů. Doposud jediný masověji prodávaný telefon s Androidem a podobným zářezem je Essential Phone, s tímto neduhem ale počítá u svých nových telefonů třeba i Huawei, kterému unikly první snímky nového modelu P20 Lite. Díky oficiální podpoře tak nebude nutné, aby výrobci sami upravovali systém tak, aby počítal s chybějící částí v notifikační liště.

Společně s novou verzí systému se dočkáme ještě většího provázání s Google Asistentem, který se dostává do čím dál více nejrůznějších produktů. Firma se chce také zaměřit na zlepšení vizuálního dojmu ze systému ve snaze zlákat uživatele z konkurenčního iOS. Zde je ale nutno podotknout, že většina majitelů telefonu s Androidem čistý systém pod nánosem nástaveb od výrobců nikdy neuvidí.

Telefon Essential měli kolegové z MobilManie v redakci:

Zdroj: Bloomberg

Diskuze (33) Další článek: Google začal pronajímat vlastní procesor TPU pro umělou inteligenci v cloudu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,