Oracle koupí společnost Dyn, která stála za nedávným výpadkem DNS významných služeb

Minulý měsíc se uskutečnil velký výpadek služeb jako je Twitter, Paypal, Netflix, Reddit, Youtube a dalších a důvodem byl útok na poskytovatele DyDNS, kterého tyto služby používaly – společnost Dyn.

Společnost Dyn ale kromě poskytování dynamické DNS také nabízí statistiky a analýzu internetového provozu v rámci globálního internetu, což je důležité pro velké weby a společnosti, které využívají internet pro přenos dat.

Na Dyn dostal zálusk Oracle, který ho koupil za nezveřejněnou částku v oblasti půl miliardy dolarů. Důvod je jasný – Oracle se masivně snaží transformovat a být mezi nejlepšími poskytovateli cloudu a cloudových aplikací. Optimalizace infrastruktury je tak důležitá součást, se kterou může pracovat i zákazník Oraclu, což může být konkurenční výhoda.

Vzhledem k tomu, že datacentra a servery jsou umístěné po celém světě, právě optimální nastavení při neustálém sledování přenosu dat po celosvětové internetové síti může pomoci ke zvýšení výkonu a snížení nákladů. Dyn se chlubí 3 500 zákazníky a 40 miliardami optimalizací tras každý den.

Diskuze (2) Další článek: Symantec za 2,3 miliardy dolarů koupil další bezpečnostní společnost LifeLock

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,