Google | Vyhledávače

Plánování výletů do zahraničí bude mnohem snazší, Google v Česku spustil vyhledávání letenek a destinací

Pokud se chystáte cestovat do zahraničí, dozajista váš potěší dnešní novinky. Google totiž lokalizoval do češtiny svůj vyhledávač letenek a průvodce destinacemi. Na řadu přijde i aplikace pro plánování výletů Google Trips.

Obě dvě funkce jsou zakomponované do běžného vyhledávače od Googlu jak v mobilní, tak desktopové verzi. Jednoduše zadejte spojení země a slovo destinace a zobrazí se vám výpis míst, která by vás mohla zajímat. V podrobnostech si můžete položky třídit dle svých zájmů či času, který zde chcete strávit. Služba vám rovnou ukáže, kolik bude stát ubytování a pomůže sehnat letenky. Budete-li chtít podrobnější informace, můžete se proklikat až k jednotlivým záznamům na Google Mapách, kde naleznete podrobné informace a uživatelské fotky a recenze.

Pro výpis letenek se stačí Googlu zeptat na "letenky z Brna do Londýna", není třeba zadávat konkrétní hesla. V jednoduchém okně si pak můžete upravit datum odletu, příletu a vybrat nejvhodnější spoj. Pro zakoupení vás Google přesměruje na stránky letecké společnosti, sám není prodejcem.

Třetím dílkem do cestovatelské skládačky je mobilní aplikace Google Trips. Ta automaticky vyzobává informace z vašeho Gmailu a sdružuje je do jednotlivých výletů – k letence do New Yorku vám automaticky přiřadí potvrzení ubytování v hotelu a doporučí, jaká místa navštívit. Vše si pak můžete uložit pro použití offline. Aplikaci můžete používat již nyní, je ale prozatím v angličtině a několika dalších jazycích. Česká lokalizace by měla přijít v dohledné době.

Jak funguje aplikace Google Trips?

Diskuze (5) Další článek: Virus Zika může být využit jako zbraň proti mozkovým nádorům

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,