Polovinu všech prodaných chytrých hodinek tvoří Apple Watch, druhý Samsung má tržní podíl jen 11 %

Apple stále neuvádí prodeje chytrých hodinek Watch, protože je v rámci finančních výsledků řadí mezi položku „Ostatní“. Apple zatím prozradil, že už jde pro něj o miliardový byznys (v dolarech) a IDC přináší odhady prodejů, podle kterých lze vidět, jaký je současný stav trhu s chytrými hodinkami.

Jak je vidět, Apple si ve druhém čtvrtletí tohoto roku drží neuvěřitelný 49,6% podíl na trhu chytrých hodinek, což je reprezentováno 3,4 miliony prodaných kusů. Na druhé pozici je s velkým odstupem Samsung, který ve stejném čtvrtletí prodal pouze 800 tisíc hodinek a má tržní podíl 11 %. Na třetím místě je Garmin s podílem 9,3 % a 600 tisíci prodaných hodinek.

Klepněte pro větší obrázek
Prodeje chytrých hodinek dle IDC (Macrumors)

Tim Cook se v rámci posledních finančních výsledků společnosti zmínil, že prodeje Apple Watch vzrostly za druhé čtvrtletí o polovinu, což by odpovídalo původním odhadům. Na 12. října chystá Apple představení nových produktů, mezi kterými by měla být i nová generace Watch s tenčím designem a případnou podporou LTE. Rovněž bude k dispozici nová verze operačního systému watchOS 4.

Dle odhadů IDC se celosvětově prodalo za druhé čtvrtletí tohoto roku 6,9 milionů chytrých hodinek a lze počítat s tím, že trend bude rychle stoupat. Vzhledem k náskoku Applu možná nastane podobná situace jako v případě iPhonu a Applu se podaří získat nový produkt, který bude tvořit významnou část prodejů a zároveň bude mít i přes velkou konkurenci vysoký tržní podíl.

Proč chytré hodinky začínají dávat smysl?

Diskuze (30) Další článek: Fall Creators Update dorazí v polovině října, později než se čekalo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,