Povoleno: Podle ÚOHS nic nebrání vstupu E-commerce do CZC.cz

Významný český e-shop specializující se ryze na počítače a elekroniku CZC.cz může podle aktuálního rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uzavřít strategické partnerství s investorem, kterým je E-commerce holding. Dle úřadu by spojení nemělo mít žádný negativní vliv na český trh s internetovým obchodováním.

E-commerce Holding je investiční uskupení, které doposud provozovalo 17 specializovaných e-shopů. CZC.cz bude v této sbírce nejsilnějším kouskem, díky kterému vzroste roční obrat celé skupiny přibližně na 3,5 miliardy korun. Majitelem e-shopu zůstává nadále s majoritním podílem Josef Matějka, E-commerce Holding získal přibližně třetinový podíl. Matějka v této souvislosti prozradil, že investice poslouží pro akceleraci rozvoje a zahraniční expanzi.

Zajímavé jsou aktuálně také vazby, které se odehrávají nad E-commerce Holdingem. Tato společnost totiž spadá pod skupinu Rockaway, do které ve velkém investují miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Koncem října se k nim přidal i Petr Kellner a skrze svou investiční společnost PPF přispěl na investici, která by měla pod Rockaway stáhnout e-shop Mall.cz a srovnávač Heureka.cz

Diskuze (2) Další článek: Videokonference v HD kvalitě a bez investic

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,