Příjem IBM stále klesá, důvodem je transformace společnosti na oblast cloudu, umělé inteligence a bezpečnosti

IBM jistě patří mezi největší a také nejstarší technologické společnosti, které se podílely rovnou na několika revolucích – obzvláště v počítačové a technologické oblasti. Nyní ale čelí IBM novým výzvám, které mají negativní vliv na příjem společnosti.

Dle nových finančních výsledků za poslední čtvrtletí totiž příjem opět klesl, tentokrát o 2,8 % na 18,16 miliardy dolarů. V předchozím čtvrtletí se IBM podařilo dosáhnout příjmu 18,66 miliardy dolarů. Problém ale je, že IBM klesá příjem už 20 čtvrtletí za sebou, což rozhodně není málo, protože poslední nárůst byl začátkem roku 2012. Společnost je ale stále v plusu, za poslední čtvrtletí ale klesl čistý zisk na 1,75 miliardy dolarů.

Klepněte pro větší obrázek
Příjem IBM v průběhu let stále klesá (Statista)

IBM se ale v poslední době snaží být flexibilní a nastoupit na novou vlnu technologií, které se točí kolem cloudu a zpracování dat, umělé inteligence (Watson) a také bezpečnosti nebo třeba blockchain platformy. Transformace takto velké společnosti s celkem 380 tisíci zaměstnanci určitě není jednoduchá, takže uvidíme, jak se IBM podaří přizpůsobit na rychlé změny, které probíhají stále rychleji.

Foto: Dennis van Zuijlekom, CC BY-SA 2.0

Diskuze (1) Další článek: Tajemství legendárních lvů-lidožroutů odhaleno

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,