Příjmy z předplatného Office 365 jsou poprvé v historii vyšší než ty za krabicové verze

Microsoft se v rámci finančních výsledků za čtvrté čtvrtletí letošního roku pochlubil číslem o prodejích předplatného Office 365. V balíku, za který si u nás Microsoft účtuje 2 699 korun ročně či 269 korun měsíčně, najdeme kromě kancelářské sady Office také 1 TB místa na OneDrive a aplikace pro mobilní zařízení. Tahle služba vydělala vůbec poprvé víc než tradiční prodej krabicových verzí Office. Celkově vzrostly příjmy divize Office o 13 % ve srovnání s předchozím rokem. Předplatných Office 365 však prodal Microsoft o 43 % a celkově si balík předplácí 27 milionů uživatelů.

Tradiční trvalá licence Office 2016 stojí v případě digitální distribuce 3 599 korun. Uživatelé však mohou v tomto případě programy instalovat pouze na jedno PC, chybí úložiště OneDrive a také Outlook. Ten je v případě Office 365 součástí sady.

Pro Microsoft i další firmy jsou nová čísla známkou toho, že v těchto případech předplatné funguje. Cena není s přihlédnutím k obsahu celého balíku nijak přehnaná a u uživatelů se tak stává oblíbenější.

Co nového přibylo v červnu do Office 365?

Diskuze (78) Další článek: Movidius Neural Compute Stick: akcelerátor neuronových sítí o velikosti flash disku, který stačí zasunout do USB

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,