Windows 10 | Fall Creators Update

Původní Malování z Windows 10 opravdu zmizí. Nově ale bude dostupné na Windows Store

Včera jsme psali o funkcích, vlastnostech a aplikacích, které na podzim zmizí z Windows 10. Zároveň zveřejněný seznam obsahuje aplikace, které již nebudou vyvíjeny a ze systému se odporoučí v některé z dalších aktualizací. Chvíli se tak zdálo, že Microsoft původní Malování zcela zabije a nahradí jej pouze moderním Malováním 3D. Nakonec tomu bude jinak – legendární aplikace se přesune do Windows Store.

Zde bude volně dostupná podobně jako WordPad a další starší aplikace, které Microsoft postupně do Windows Store přesouvá. Kromě této novinky navíc některé z původních funkcí Malování Microsoft postupně přidá o do nově varianty Malování 3D. Mnozí uživatelé tak oblíbené funkce najdou i bez nutnosti instalovat starší verzi.

Vyjádření Microsoftu pro MSPowerUser.com:

MS Paint is not going away. In addition to the new 3D capabilities, many of the MS Paint features people know and love like photo editing and 2D creation are in Paint 3D – the new app for creativity, available for free with the Windows 10 Creators update. In the future, we will offer MS Paint in the Windows Store also for free and continue to provide new updates and experiences to Paint 3D so people have the best creative tools all in one place.

Diskuze (16) Další článek: Konec kabelové změti na stole i za ním. Tyhle doplňky vám ji pomohou zkrotit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,