Razer | CES 2018

Razer Linda: zasunete mobil místo touchpadu a máte notebook

Razer a CES znamená každý rok zajímavý koncept, který rozhodně vzbudí pozornost, ale ne vždy se dostane do prodeje. Často jde o extrémní výkonné herní speciály, jako třeba loňský notebook se třemi displeji, ale letos to je jiné.

Razer představil projekt Linda, který sám o sobě nemá žádný výkon, je to chytrý dok pro mobilní telefon Razeru. Mobilní telefon se už několik měsíců prodává a oslňuje zejména 120Hz displejem a výborným zvukem z dopředu mířících stereo reproduktorů.

8942133903390.jpg8942133936158.jpg8942133968926.jpg

Projekt Linda vypadá na pohled jako normální 13,3" notebook, ale místo touchpadu má jámu na tento existující telefon. Stiskem tlačítka se z útrob notebooku vysune USB-C konektor, připojí mobil a přepne jej na velkou obrazovku. Ta, stejně jako mobil, podporuje 120 Hz.

Klávesnice je samozřejmě herní s individuálně podsvícenými tlačítky a displej mobilu slouží jako touchpad nebo jako sekundární obrazovka v aplikacích, které to budou podporovat.

Uvnitř je pak akumulátor s kapacitou přes 50Wh, který dobíjí mobil, a 200MB SSD. Na levé straně je USB-C pro napájení a audio konektor, napravo klasický USB konektor. Abyste nemuseli využívat přední kameru mobilu pro videohovory, je nad displejem kamera.

Dok pro mobil má na přední straně díru pro přístup k boční čtečce otisků na telefonu a současně pro snazší vyjímání telefonu z útrob doku.

Linda vypadá provedením jako zcela „obyčejný“ herní notebook Razer. Kovové kryty, podsvícené logo na víku displeje, kvalitní klávesnice. Jako operační systém slouží samozřejmě Android z mobilního telefonu v režimu Desktop, jak to známe například ze Samsungů Galaxy S8 a Note 8.

Projekty Razeru na CESu opravdu neznamenají něco se zaručenou dostupností na trhu. Jde pravidelně spíš o takové designové cvičení. Na druhou stranu projekt Linda by se na trhu dokázal uplatnit. V aktuálním provedení by asi byl výsledek zbytečně drahý, ale podobný dok pro mobil by jistě mnozí uvítali.

Diskuze (8) Další článek: Přechod na Windows 10 zdarma: Pozor, půjde to už jen týden

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,