Řidiči Amazonu jsou novodobí otroci. Aby stihli rozvézt dárky, údajně močí do PET lahví

Za dva týdny tu jsou Vánoce a tuzemští dopravci už teď varují, že to bude opět hotové peklo. Někteří dokonce ruší platby v hotovosti a nepřijímají nové zákazníky. Britský Mirror nicméně potvrzuje, že se rozhodně nejedná jen o český obyčej, situace v UK je totiž možná ještě mnohem horší.

Deník poukazuje na situaci tamních řidičů, kteří v začínající špičce před Vánocemi rozvážejí objednávky z Amazonu. Každý den musejí dopravit až 200 balíků, a to prakticky za minimální mzdu. Aby to stíhali, od rána do večera sedí v dodávkách, kde se nejen stravují, ale i vykonávají potřebu do PET lahví.

Na zaplacené přesčasy a zákoník práce se podle Mirroru u řidičů v logistice moc nehledí a stejně tak na dopravní předpisy, přičemž podle reportéra, který strávil s jedním řidičem celý den, si někteří domů po pracovním týdnu donesou jen 160 liber (zhruba 4 650 korun).

Amazon byl za tvrdé pracovní podmínky kritizován už v minulosti a to především v souvislosti s těžkou prací v jeho skladech. Ty jsou i v České republice poblíž Prahy.

V minulosti se uvažovalo i o výstavbě obřího skladu v jedné z brněnských průmyslových zón, nakonec z toho však sešlo. Nápad mnozí kritizovali právě z toho důvodu, že se jedná pouze o skladiště s velmi nízkou přidanou hodnotou a česká města by se měla orientovat na výkonnější byznys.

Diskuze (26) Další článek: Tisíce notebooků od HP obsahují keylogger. Zapomněli ho tam vývojáři ovladačů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,