Programování | IBM

Rockaway svolává vývojáře: Přijeďte na náš hackathon a bojujte o 100 000 Kč

Rockaway třetí rok v řadě vyzývá české i zahraniční vývojáře do boje v hackathonu, který se letos zaměří na praktické řešení problémů z oblasti e-commerce.

Technologickým partnerem je IBM a účastníci využijí její cloudové služby. Týmy o maximálně čtyřech lidech dostanou limit 24 hodin a nejlepší řešení Rockaway odmění částkou 100 000 Kč.

„Každý rok se snažíme hackathon postavit tak, aby pracoval s reálnými problémy, na které je možné v online byznysu narazit. Letos jsme se rozhodli zaměřit čistě na e-commerce, a vybrali jsme čtyři scénáře, jejichž vyřešení by usnadnilo život nám i našim zákazníkům,“ říká Viktor Kustein, HR 2.0 v Rockaway.

Cloudová platforma od IBM nabídne vývojářům například neuronové sítě a další next-gen technologie. „Abychom se během hackathonu nezdržovali s přípravou a nastavováním, chceme, aby se alespoň jeden člověk z každého týmu zúčastnil kick-off meetingu,“ doplňuje Petr Leština, lídr pro Cloud společnosti IBM Česká republika. „Cloudu se není potřeba bát, samotný kód budou moci účastnící psát v programovacím jazyku dle svého výběru.“

Loni na pražském hackathonu zvítězil tým, který přes noc vyvinul návrh detailnější historie plateb v online bankovnictví. Parta vývojářů nakonec založila firmu Paystory a spolupracovala s bankou.

Úvodní kick-off meeting proběhne na dálku v prostředí Slack, samotný hackathon bude v pražském Impact Hubu 1. a 2. prosince. Symbolický registrační poplatek je 200 Kč.

Více informací hledejte na hackathon.rockawaycapital.com.

Živě.cz je mediální partner hackathonu.

Váš názor Další článek: První „editovaný“ člověk si sám provedl zásah do DNA! Kdo to je?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,