Rovi koupilo výrobce televizní krabičky TiVo za 1,1 miliardy dolarů, hlavně kvůli patentům

Zatímco v minulosti jsme všichni horlivě nakupovali videorekordéry, abychom si pořady, seriály a filmy mohli nahrávat i na pozdější přehrání, další generace těchto zařízení už byla o něco propracovanější. Mezi úspěšné výrobce digitálních videorekordérů se hlavně v USA stal TiVo se stejnojmennou krabičkou k televizi.

Popularita těchto zařízení ale mizí stejně rychle, jako se kdysi objevila. Důvodem je hlavně nástup streamovaného obsahu, který je k dispozici jak přes různé platformy kabelových operátorů, tak i přes globální internetové značky jako je Netflix, Hulu a spousty dalších, přičemž přehrávání je možné téměř všude - Apple TV, Amazon Fire TV, mobilní zařízení a podobně.

TiVo se ještě pokusilo o poslední zvrat, když uvedlo hybridní zařízení k televizi - Bolt, které kombinuje jak videorekordér, tak i chytrou krabičku, která podporuje Netflix a další aplikace s nabídkou streamovaného obsahu.

Klepněte pro větší obrázek
TiVo Bolt

Společnost TiVo byla založená v roce 1997 a od té doby se podařilo vyvinout několik modelů zařízení pro různé trhy, mnoho služeb, partnerství a patentů. Největší uživatelské popularity v USA dosáhlo TiVo v roce 2006, kdy ho používalo 4,36 milionů uživatelů.

TiVo ale nyní pomalu a jistě končí, protože tohoto výrobce i se všemi patenty koupila společnost Rovi za 1,1 miliardy dolarů. Velká část je tvořená akciemi, hotovost z této částky tvoří jen 277 milionů dolarů.

Rovi je známým patentovým trolem, který bude mít už více než šest tisíc patentů, díky kterým získává poměrně velký příjem od známých mediálních společností i výrobců. Asi nejznámější oblastí je ochrana přenosu multimediálních dat a spousta technologií kolem toho segmentu.

Rovi si ale ponechá jako hlavní značku právě TiVo, která je známější. Šéfem nového ToVi je ale pochopitelně stávající šéf Rovi a podle vyjádření se očekává velké propouštění současných zaměstnanců TiVo.

Diskuze (1) Další článek: Umělá inteligence se naučila kolorovat černobílé fotky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,