Šéfka Yahoo dostane zlatý padák v hodnotě „jen“ 23 milionů dolarů

Dokončení prodeje internetové části Yahoo obřímu Verizonu se již pomalu blíží a s tím i kroky, které s tím souvisí. Jedním z nich je i plánované propuštění klíčových lidí ve vedení a šéfky Marissy Mayer, která přestoupila na pozici z Googlu a vedla Yahoo od roku 2012.

Původní plán počítal s tím, že Marissa Mayer dostane „zlatý padák“ až 37 milionů dolarů, ale to platilo pouze pro případy, že se společnosti povede relativně dobře. Vzhledem k tomu, jak se hodnota společnosti propadla a navíc se vyrojily problémy s úniky osobních dat, došlo k výraznému snížení.

Marissa Mayer tak nakonec dostane odstupné „jen“ 23 milionů dolarů, z čehož přibližně tři miliony dolarů bude v hotovost. Finanční ředitel Ken Goldman dostane odstupné přibližně 9,5 milionů dolarů, Lisa Utzschneider, která měla na starost nastavení příjmů, dostane 16,5 milionů dolarů.

Šéfka Yahoo také nedostane prémie za rok 2016 (2 miliony dolarů), sama se dokonce vzdala akcií pro rok 2017. Mayerová zůstane na pozici dokud nedojde k dokončení akvizice, zatím není jasné, jakou pozici bude zastávat poté.

Foto: Jolie O'Dell

Diskuze (14) Další článek: Visa chce, abyste v obchodech platili svými brýlemi. Zabudovala do nich platební čip

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,