Sony je silně závislé na úspěchu PlayStationu, pokud se jeho virtuální realita nebude prodávat, může to být problém

Společnost Sony se zabývá výrobou mnoha produktů ve velkém počtu segmentů, ale trhy založené na technologii se mění hodně rychle a každý přešlap nebo zpoždění může znamenat velké ztráty i pro dlouhodobě stabilní společnost.

Nejnovějším produktem od Sony je PlayStation VR neboli systém virtuální reality, která je kompatibilní se stávající herní konzolí PlayStation 4. I když Sony představilo i vylepšené verze konzolí PlayStation 4 Pro a tenčí verzi PlayStation 4 Slim (pokročilejší výroba čipů, nižší spotřeba), největší očekávání jsou právě od PlayStation VR.

Klepněte pro větší obrázek
Příjmy Sony z jednotlivých segmentů (Zdroj: Statista, BI)

V prvním čtvrtletí tohoto roku to byla právě divize PlayStationu, která generovala 78 % všech zisků Sony. A to je obrovské a z mnoha pohledů nebezpečné číslo. Sony je tak silně závislé na úspěchu v herní oblasti a musí tak „živit“ ostatní segmenty jako je hudba, foto/video, mobilní zařízení a další.

PlayStation VR má jistě slušnou šanci na úspěch, protože celkově se jedná o nejlevnější systém pro virtuální realitu - alespoň pokud budeme brát celkovou cenu všeho potřebného. Pro Sony by to mohl být další nový herní produkt, který umožní zvýšit příjmy i v rámci stávajících zákazníků, kteří zatím neplánují kupovat mírně vylepšené modely PlayStation 4 Pro a Slim.

Diskuze (9) Další článek: Další průlom: Google se pochlubil, že se jeho umělá inteligence naučila ovládat vlastní paměť

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,