Sony | Google Home | IFA

Sony má vlastní chytrý reproduktor s Google Asistentem. Vypadá jako jablečný Homepod

Sony dnes na veletrhu IFA v Berlíně představilo malý reproduktor LF-S50G, podobný Homepodu od Applu, se zabudovanou asistentkou od Googlu. Nabídne kvalitní zvuk, ovládání hlasem a gesty a zabudovanou podporu Chromecastu pro sdílení hudby.

Designem jednoduchý malý váleček v černé nebo bílé barvě uvnitř skrývá již zmíněné asistentku od Googlu, která vám (snad) pomůže s jednoduššími úkoly či ovládáním chytré domácnosti, Wi-Fi, Chromecast , Bluetooth ve verzi 4.2 a NFC pro snadné párování se smartphonem. Co se týče zvuku, dle Sony dokáže obsáhnout celou místnost při zachování vysoké kvality.

Specialitou je možnost ovládání gesty, především při přehrávání hudby – jednoduchým mávnutím je možné přeskočit na další skladbu, snížit či zvýšit hlasitost a nebo přehrávání ukončit. Funkce se může hodit například na párty, kde by hlasové vyvolání asistentky a konverzace s ní mohlo působit zbytečně rušivě.

Potěší i certifikace IPX3 – ta zaručuje odolnost proti vodní tříšti. Do budoucna Sony plánuje přidat i automatické řízení hlasitosti, kdy při konverzaci s vámi reproduktor zvýší hlasitost v případě, že třeba pustíte vodu a špatně byste jej slyšeli.

Zařízení se začne prodávat v Evropě ve Velké Británii, Německu a Francii v průběhu listopadu za cenu 200 liber, respektive 230 euro.

Jak fungují asistentky od Googlu a Amazonu:

Diskuze (8) Další článek: Sandisk má největší microSD kartu s kapacitou 400 GB

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,