Sony se nečekaně podařilo za čtyři měsíce prodat skoro milion systémů pro virtuální realitu PlayStation VR

Systémy pro virtuální realitu na počítači jako je HTC Vive nebo Oculus Rift se setkávají zatím s menším zájmem a nelze se tomu divit – cena je stále vysoká a pro jejich provoz je potřeba i výkonný (čti drahý) počítač. V případě systému PlayStation VR je to ale naopak a velký zájem překvapil i samotnou Sony.

Systém pro virtuální realitu PlayStation VR (zkráceně PSVR) sice nedosahuje kvalit jako hi-endové modely pro počítač, ale je levný a kompatibilní s herními konzolemi PlayStation 4, se kterými Sony trhá rekordy v prodejích. Dle aktuálních čísel už Sony prodalo přes 53 milionů PlayStation 4. A to už je slušná základna.

Klepněte pro větší obrázek

Sony se za pouhé čtyři měsíce od uvedení podařilo prodat přes 915 tisíc systémů PSVR, což dle vyjádření Andrewa House překvapilo i samotnou Sony. Pro srovnání - dle dat SuperData se zatím prodalo kolem 420 tisíc kusů HTC Vive a 243 tisíc kusů Oculus Rift.

Trend je tedy jasný a Sony předpokládá, že se již brzy podaří překonat hranici milionu prodaných kusů PlayStation VR – možná již během března. Sony by mělo v dubnu zlepšit dostupnost a lze čekat, že se vzhledem k takovému úspěchu bude na PSVR více soustředit, což by mělo vést k většímu množství obsahu a her pro virtuální realitu na PlayStationu 4.

Diskuze (5) Další článek: Samsung zveřejnil detaily k novému mobilnímu čipsetu Exynos 9, který už je vyráběn 10nm technologií

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,