Steve Wozniak končí s Facebookem. Nelíbí se mu, že stále vydělává na soukromých informacích uživatelů

Jeden z hlavních spoluzakladatelů společnosti Apple – Steve Wozniak, se opět vyjádřil k aktuálnímu dění, které se tentokrát týká Facebooku a masivnímu využití a extrakci soukromých uživatelských informací i třetích stran.

V rozhovoru pro deník USA Today se vyjádřil, že po dlouhé době odchází z Facebooku. I když dle jeho slov chápal, že byznys model Facebooku je postavený na tom, že skrze reklamy prodává informace o jednotlivých uživatelích, za tu dlouhou dobu se ale nikam neposunul a nedává uživatelům žádné zisky zpátky. „Uživatelé poskytují Facebooku veškeré detaily o svém životě a Facebook díky tomu vydělává obrovské peníze na reklamě.“ upřesnil Steve Wozniak.

Steve Wozniak tak upozornil na fakt, že například Apple vydělává na dobrých produktech a nikoli informacích o uživatelích, čímž nenápadně šťouchl i do Googlu. Po propuknutí aféry s Cambridge Analytica se Steve Wozniak pokusil změnit nastavení soukromí a smazat některé údaje na Facebooku, ale byl prý překvapen, kolik kategorií reklam a informací Facebook má, co musel vše odstranit a jak složité a pomalé to bylo.

Na svém Facebookovém účtu napsal poslední příspěvek „Odcházím z Facebooku, přinesl mi více špatného než dobrého. Apple má více zabezpečené způsoby sdílení informací. Dokážu stále fungovat se starým dobrým e-mailem a textovými zprávami.“ Poté vyčištění deaktivoval svůj účet ale zcela ho nesmazal, aby jeho přezdívku „stevewoz“ nezabral a nezneužil někdo jiný.

Aféra „zlý Facebook“: Skutečně je na vině sociální síť, nebo především my samotní?

Diskuze (19) Další článek: Podívejte se, jak NASA ničí letadla plná umělohmotných panáků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,