Emoji | Unicode

Svět emoji čeká novinka. V roce 2018 je bude možné převrátit

Veškeré aktualizace emoji se poslední roky týkaly jen nových obrázků, případně modifikace těch stávajících. Ke změně jejich fungování nedocházelo. Nyní ale Unicode chystá změnu, která se naprosto vymyká – emoji půjde horizontálně převrátit.

Unicode v posledních hodinách zveřejnil beta verzi emoji seznamu pro rok 2018. Nic extra překvapivého to není, o tom, jaké obrázky chystají, se mluví dlouho. Jedna překvapivá věc tam ale je, a to možnost změny směru emoji.

Podle Emojipedie byla možnost převracet emoji mezi nejžádanějšími funkcemi mezi lidmi. Unicode se proto konečně rozhodl vyhovět. Schopnost se ale nebude týkat všech emoji, jen těch, u kterých to bude mít smysl – převrácení klasického usměvavého emoji by samozřejmě smysl nemělo.

Blog to ukázal na trochu bizarním příkladu s pistolí, vlakem a běžcem (pistole zastřelí vlak, který přeje běžce? Lepší se neptat, co tím mysleli). „Emoji, které jsou směřované doleva nebo doprava, bude možné převrátit do obou stran podle preference uživatele. Tím se naprosto změní jejich význam při komunikaci,“ stojí ve vysvětlivce.

Finální seznam nových emoji rozhodne technické shromáždění Unicode v lednu. Do světa se pak dostanou v polovině roku 2018. Zatím dochází ke schvalování, které projdou do užšího výběru a které ne. Například smutné hovínko a emoji s nápisem OK místo očí byly vymazány. Naopak mango, labuť nebo skateboard zůstávají.

Diskuze (15) Další článek: Překvapivý objev: Nové hvězdy vznikají hodně blízko naší supermasivní černé díry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,