Twitter by se mohl spojit s Yahoo, už proběhly první strategické schůzky

Prodej části společnosti Yahoo, především té internetové, je v plném proudu a Marissa Mayer už potenciálním zájemcům ukazuje stále detailnější informace o financích a dalších důležitých číslech. Podle posledních neoficiálních informací to ale vypadá, že by mohlo dojít i k nějakému spojení se sociální sítí Twitter.

Dle dříve zveřejněných informacích je na tom Yahoo po stránce financí velmi špatně, ale vzhledem k tomu, kolik generuje přístupů lidí na vlastní weby a služby, stále jde o mediálního giganta.

Nelze se tak divit tomu, že hlavně o internetovou část Yahoo soupeří v rámci aukce přibližně deset společností, mezi kterými jsou prý například i operátoři jako Verizon nebo AT&T a privátní investiční skupiny. Dle informací webu New York Post je u jedné z nich v pozadí i známý Warren Buffett.

A kde je v tom všem sociální síť Twitter? Twitter stále řeší hlavní problém – nedaří se mu přitáhnout větší počet uživatelů a podle posledních zpráv ho v rámci aktivních uživatelů předehnal už i Snapchat.

Vzhledem k tomu, že Twitter i Yahoo jsou hodně zaměření na zprávy a novinky, dávalo by bližší spojení poměrně velký smysl a mohlo by pomoci oběma stranám v mnoha oblastech. Současná hodnota Twitteru na burze je asi deset miliard dolarů a dle neoficiálních informací jsou nejvyšší nabídky za část Yahoo v celkové hodnotě kolem osmi miliard dolarů.

Klepněte pro větší obrázek

Šéf Twitteru se ale dle informací New York Post na poslední schůzce s Marissou Mayer neobjevil, takže se objevují spekulace, že cílem bylo zjistit bližší informace a čísla o Yahoo.

Uvidíme, jestli z případné spolupráce nakonec něco bude. Ať už totiž internetovou a mediální část Yahoo koupí kdokoli, stále se nabízí velký potenciál pro spojení se sociální sítí Twitter, hlavně kvůli zaměření na zprávy a novinky.

Diskuze (3) Další článek: Norové dokázali, že je internet nezničitelný. Před šestnácti lety místo optických kabelů použili holuby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,